loading...

مؤسسه نوفن حامي البرز

حامي مالكيت فكري فناوري هاي نوين و مشاور كارآفريني استارتاپي

بازدید : 37
شنبه 21 اسفند 1400 زمان : 14:40

جستجو در علائم تجاری یا برند های ثبت شده

به منظور ثبت یک علامت تجاری جدید در ایران ابتدا باید در علائم ثبت شده پیشین جستجو انجام دهیم تا از عدم ثبت آن توسط افراد دیگر مطمئن شویم. جهت انجام جستجو علائم تجاری ثبت شده، چنانچه عنوان مورد نظر از چند کلمه تشکیل شده باشد، بهتر است هر کلمه را به صورت جداگانه جستجو نمایید. در نظر داشته باشید چنانچه عبارت مورد نظر شما دارای چند کلمه باشد، اگر هر یک از کلمات قبلا توسط شخص دیگری در همان طبقه و با همان کالا/خدمت ثبت شده باشد، درخواست ثبت علامت شما رد خواهد شد. البته لازم به ذکر است بطور کلی دستورالعمل ثبت علائم تجاری دارای استثنائات فراوانی به منظور رد یا پذیرش درخواست ثبت می باشد.

متقاضی ثبت علامت تجاری در ایران برای هر کدام از کالا/خدمات مورد نظر باید مجوز فعالیت از مراجع ذی صلاح (پروانه کسب، جواز تاسیس، پروانه بهره برداری و مانند آن) را داشته باشد. درج موضوع فعالیت در روزنامه رسمی شرکت به عنوان مجوز فعالیت قابل قبول نمی باشد. همچنین جهت درخواست عناوین غیر فارسی (شامل ترکی آذربایجانی، کردی، لری، انگلیسی و ...) نیاز است کارت بازرگانی اتاق بازرگانی (کارت عضویت اتاق بازرگانی مورد قبول نمیباشد) به نام متقاضی در اظهارنامه درج گردد.

تعریف قانون:

الف ـ علامت يعني هر نشان قابل رؤيتي كه بتواند كالاها يا خدمات اشخاص حقيقي يا حقوقي را از هم متمايز سازد.

ب ـ علامت جمعي يعني هر نشان قابل رؤيتي كه باعنوان علامت جمعي در اظهارنامه ثبت معرفي شود و بتواند مبدأ و يا هرگونه خصوصيات ديگر مانند كيفيت كالا ياخدمات اشخاص حقيقي و حقوقي را كه از اين نشان تحت نظارت مالك علامت ثبت شده جمعي استفاده مي‌كنند متمايز سازد.

ج ـ نام تجارتي يعني اسم يا عنواني كه معرف و مشخص‌كننده شخص حقيقي ياحقوقي باشد.

*هر کلمه، حرف، عدد، ترسیمات دستی یا هندسی، عکس، شکل، رنگ یا ترکیبی از اینها که توانایی معرفی یک مجموعه را داشته باشد و باعث تشخیص یک کالا از سایر کالا ها شود علامت تجاری محسوب می شود و قابل ثبت می باشد . در برخی از کشورها شعارهای تبلیغاتی نیز به صورت انحصاری قابل ثبت می باشد

علائم غیر قابل ثبت در ایران:

1- واژه های عام (مانند گوشی برای گوشی تلفن)

2- واژه های توصیف کننده (مثلاً شور برای نمک و به همین صورت کلماتی مانند زیبا، گرد، دقیق، برتر، مربوط، نرم، محکم، بهتر و...)
3- واژه های گمراه کننده یا فریب دهنده: واژه هایی هستند که مصرف کننده را نسبت به ماهیت، کیفیت و یا مبدأ ساخت، تولید و عرضه محصول گمراه نمایند (مثلاً روغن ماشین مشتق از مواد نفتی همراه با تصویر چکیده ذرت مردود خواهد کرد که این روغن ماشین از منابع گیاهی استحصال شده است.) و یا ساعت همراه با تصویر نقشه کشور سوئیس چنانچه ساعت ساخت سوئیس نباشد مردود خواهد بود (اخطار نشان جغرافیایی)

4- واژه ها و علائم خلاف نظم عمومی و موازین شرعی باشد.

5- پرچمها، نشانهای سلطنتی، علائم رسمی دولتها و نشان کشورها و سازمانهای بین المللی که نمونه ای از آنها به دفتر بین المللی سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) اعلام شده است.

6- عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا نام تجاری که برای همان کالا یا خدمات مشابه در ایران به ثبت رسیده باشد

بازدید : 40
دوشنبه 31 خرداد 1400 زمان : 23:04

افزونه جستجو اختراع مرورگر کروم و فایر فاکس

پایگاه تحلیل و جستجو اختراع دارکوب به منظور دسترسی سریعتر مخاطبان به اطلاعات اختراعات ثبت شده در ایران افزونه جستجو اختراعات را برای مرورگر های فایر فاکس و گوگل کروم طراحی کرده است. جهت نصب افزونه وارد مرورگر مورد نظر شده و بر روی لینک های زیر کلیک کنید:

ext_site-pic-chr

افزونه جستجو اختراع دارکوب - مرورگر فایر فاکس

بازدید : 59
پنجشنبه 27 خرداد 1400 زمان : 14:13

افزونه جستجو اختراع مرورگر کروم و فایر فاکس

پایگاه تحلیل و جستجو اختراع دارکوب به منظور دسترسی سریعتر مخاطبان به اطلاعات اختراعات ثبت شده در ایران افزونه جستجو اختراعات را برای مرورگر های فایر فاکس و گوگل کروم طراحی کرده است. جهت نصب افزونه وارد مرورگر مورد نظر شده و بر روی لینک های زیر کلیک کنید:

ext_site-pic-chr

افزونه جستجو اختراع دارکوب - مرورگر فایر فاکس

بازدید : 80
يکشنبه 24 اسفند 1399 زمان : 10:58

دارکوب چیست؟

موتور جستجو مالکیت فکری دارکوب با هدف تجمیع و مانیتور دارایی های فکری ثبت شده در ایران در حوزه مالکیت صنعتی قصد دارد امکان جستجو در این دارایی ها را برای کاربران ایرانی و غیر ایرانی دقیقتر، سریعتر و راحت تر کند. دارکوب تلاش میکند امکانات جانبی بسیاری را برای انواع مخاطبان این حوزه فراهم آورد تا حداکثر استفاده ممکن از این اطلاعات حاصل شود. ارائه خدمات جستجو و تحلیل اولیه و پیشرفته دارایی های فکری کشورهای دیگر به صورت خودکار از دیگر اهداف راه اندازی موتور جستجو مالکیت فکری دارکوب می باشد.

دارکوب چه میکند؟

دارکوب با جمع آوری، طبقه بندی، تحلیل و ارائه متنوع اطلاعات، نیاز شما پژوهشگران و فناوران را در خصوص دسترسی به اطلاعات افشا شده در حوزه مالکیت صنعتی برآورده می کند.

برخی از امکاناتی که تا کنون برای مخاطبان فراهم شده است به شرح زیر است:

  1. جستجو در اختراعات ثبت شده در ایران بر اساس گزینه های مختلف که لیست اختراعات ثبت شده ایران را ارائه میدهد
  2. نمایش کلیه اختراعات یک مخترع یا مالک خاص
  3. جستجو در عنوان و خلاصه اختراع به صورت همزمان

همچنین تیم دارکوب در حال آماده سازی امکانات دیگری نیز می باشد که بخشی از آنها به شرح زیر است:

  1. تکمیل اطلاعات اختراع توسط کاربران
  2. جستجو در علائم تجاری ثبت شده
  3. جستجو در طرح های صنعتی ثبت شده
  4. جستجوی کلیه دارایی های فکری یک شخص خاص
  5. تولید گراف از اطلاعات ذخیره شده در پایگاه دارکوب با شاخص های مختلف

به منظور اطلاع از راه اندازی هر یک از امکانات جدید دارکوب، ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

اینستاگرام: darkob.co.ir@

دسترسی به بسیاری از امکانات اولیه دارکوب رایگان است اما برخی از خدمات به منظور تامین هزینه های نگهداری و بروز رسانی سایت شامل هزینه می باشد. همچنین شما مخاطبین گرامی می توانید به منظور حمایت از این سایت به روش های مختلف ما را حمایت کنید.

ارائه خدمات ویژه دارکوب به شرکت های دانش بنیان

موتور جستجو دارایی های فکری دارکوب به منظور حمایت از شرکت های دانش بنیان، امکانات ویژه ای را به این شرکتها اختصاص خواهد داد که با گسترش امکانات این پایگاه امکانات مذکور به اطلاع شرکت های دانش بنیان خواهد رسید.

به منظور اطلاع از راه اندازی هر یک از امکانات جدید دارکوب، ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

اینستاگرام: darkob.co.ir@

مجوزها و تاییدیه ها

  1. پروانه فعالیت "نشر دیجیتال برخط" به شماره 11503 مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  2. "لوگوی طلایی ساماندهی محتوی فضای مجازی" مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  3. "نماد اعتماد الکترونیکی" مركز توسعه تجارت الكترونیكی
  4. استقرار در پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی

آشنایی با پرنده دارکوب (گونه کاکلدار)

در حدود بیش از ۲۰۰ گونه دارکوب در جهان وجود دارد. دارکوب‌ها تقریباً در هر جا که درخت باشد دیده می‌شوند. حشرات، به ویژه لارو سوسکها و مورچه‌های نجار، غذای اصلی این پرندگان را تشکیل می‌دهند. آن‌ها در جستجوی حشرات سوراخ‌هایی بزرگ و تقریباً مستطیل‌شکل را در تنه درختان ایجاد کرده و بدین وسیله آنها را شکار می‌کنند.

دارکوب‌های کاکل‌دار بالغ طولی بین ۴۰ تا ۴۹ سانتی‌متر و وزنی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ گرم دارند. اکثراً پرهایشان سیاه‌رنگ بوده و تنها به هنگام پرواز است که بخش سفیدرنگ زیر بال‌هایشان نمایان می‌شود. این پرندگان تاجی قرمزرنگ بر روی سرشان دارند و خطی سفید تا به پایین کناره‌های گلویشان کشیده شده ‌است. در پرندگان نر بالغ خطی قرمز از منقار تا گلویشان کشیده شده و بخش جلویی تاجشان نیز قرمز رنگ است در صورتی‌که این قسمت‌ها در پرندگان ماده بالغ سیاه‌رنگ می‌باشد.

دارکوبها منقارهای نیرومندی دارند که برای سوراخ کردن پوست درختان و جستجوی حشرات به کار می‌برند آن‌ها طعمه‌های خود را به وسیله زبان بلند که دارای نوک چسبناکی است از مخفیگاهشان بیرون می‌کشند. محققان دریافته‌اند بدن دارکوب ۹۹ درصد انرژی ناشی از ضربه‌ها را به عنوان «انرژی کرنشی» (ارتجاعی) ذخیره می‌کند.

دارکوب جستجو گر دارایی فکری

بازدید : 75
چهارشنبه 20 اسفند 1399 زمان : 12:46

اختراعات نانو

آماده سازی نانوكامپوزیت Ag/TiO2 به روش سنتز شیمی سبز و كاربرد آن در كرم های آرایشی"Preparation of Ag / TiO2 nanocomposite by Green Chemical Synthesis and its application in cosmetic creams"

تاریخ اظهارنامه: 1397/07/14 مالک/مالکان: خانم تکتم پدرام راد

تاریخ ثبت: 1398/01/17 مخترع/مخترعان: تکتم پدرام راد

گاوآهن چیزل حفاظتی سوار با شاخه های فنردار از جنس نانو

تاریخ اظهارنامه: 1395/09/10 مالک/مالکان: آقای سینا ولی زاده

تاریخ ثبت: 1398/01/17 مخترع/مخترعان: سینا ولی زاده

تهیه،مشخصه یابی و بررسی فعالیت ضد باكتری نانوكامپوزیت Fe3O4/TEOS-APTES/Ag@TiO2

تاریخ اظهارنامه: 1395/05/10 مالک/مالکان: آقای فتح اله كریم زاده آقای علیرضا علافچیان خانم رعنا حاتمی نادرلو

تاریخ ثبت: 1398/01/18 مخترع/مخترعان: فتح اله كریم زاده رعنا حاتمی نادرلو علیرضا علافچیان

سنتز نانوفتوكاتالیست دو عاملی سولفید مس - سولفید كادمیم بر پایه اكسید روی (CuS-CdS/ZnO) جهت تخریب متیلن بلو در پساب"Synthesis of Copper Sulfide-Cadmium Sulfide nano photocatalyst Supported on Zinc oxide Used in Methylene Blue Degradation from Wastewater"

تاریخ اظهارنامه: 1397/09/10 مالک/مالکان: خانم آزاده طلعتی آقای محمد حقیقی پراپری آقای بهزاد آصفی زنجانی

تاریخ ثبت: 1398/01/19 مخترع/مخترعان: محمد حقیقی پراپری آزاده طلعتی بهزاد آصفی زنجانی

نانوفیلتر مخصوص آمبوبگ های ضد گاز شیمیایی با قابلیت تخلیص اكسیژن و تحریك در تنفس– (تكمیل اختراع ثبت شده به شماره : 95417)"Nano-filter construction for Ambu-bages with Anti-chemical gas properties and the capability of O2 purification and breathing Stimulant (Completion of the registered patent with number : 95417)"

تاریخ اظهارنامه: 1397/03/18 مالک/مالکان: آقای امید فانی مكی

تاریخ ثبت: 1398/01/19 مخترع/مخترعان: امید فانی مكی

ساخت دندان نانو ضد میكروب و بیماری"making Nano-antimicrobial tooth extraction and illness"

تاریخ اظهارنامه: 1397/08/06 مالک/مالکان: آقای امیر کریمی علویجه

تاریخ ثبت: 1398/01/19 مخترع/مخترعان: امیر کریمی علویجه

كیت نواری تشخیص سریع ماركر توموری پیرووات كیناز M2 با استفاده از نانوذرات طلا به منظور غربالگری سرطان روده"Development of rapid lateral flow test for tumor Pyruvate Kinase M2 (PKM2) detection using gold nanoparticle for the purpose of colorectal cancer screening"

تاریخ اظهارنامه: 1397/05/04 مالک/مالکان: دانشگاه دانشگاه تربیت مدرس خانم ملیحه پاك نژاد خانم محبوبه رزاقی آقای محمدجواد رسائی

تاریخ ثبت: 1398/01/20 مخترع/مخترعان: محبوبه رزاقی

سنتز نانوساختار بیسموت اكسی كلرید بر روی اكسیدگرافن كاهش یافته (BOC-rGO) به روش هیبریدی امواج میكروجت-سالوترمال با عملكرد فتوكاتالیستی در ناحیه نور خورشید برای تخریب فلوركینولون ها"Synthesis of Nanostructured Bismuth Oxychlorides over rGO via Microjet-Solvothermal Hybrid Method with Efficient Solar-Light-Driven Photocatalytic Performance in Degradation of Fluoroquinolones"

تاریخ اظهارنامه: 1397/06/04 مالک/مالکان: آقای محمد حقیقی پراپری آقای داود كاه فروشان خانم مریم شعبانی ملاسرایی

تاریخ ثبت: 1398/01/20 مخترع/مخترعان: محمد حقیقی پراپری داود كاه فروشان مریم شعبانی ملاسرایی

عایق رطوبتی و حرارتی نانو كامپوزیت پایه پلیمری با به كارگیری فیلر معدنی اصلاح شده

تاریخ اظهارنامه: 1397/05/15 مالک/مالکان: آقای پویا احمدی

تاریخ ثبت: 1398/01/20 مخترع/مخترعان: پویا احمدی

ساخت كاتالیست نانوساختار با قابلیت ایجاد جریان سیالیت در راكتور بستر سیال برای تولید الفین های سبك

تاریخ اظهارنامه: 1397/08/01 مالک/مالکان: شركت ملی صنایع پتروشیمی نوع شخص حقوقی:سهامی خاص شماره ثبت: 9614

تاریخ ثبت: 1398/01/20 مخترع/مخترعان: بهگام رحمانی وحید سوگند اقامحمدی قندیلو محمد حقیقی پراپری ‹ 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 14 15 ›

Copyright © 2020. All Rights Reserved. Go to top

بازدید : 66
چهارشنبه 20 اسفند 1399 زمان : 12:42


جستجوی اختراع ایران
برای محققین و فناوران ایرانی جستجو در مدارک اختراعات به فارسی بسیار سریع و آسان است. پایگاه جستجو دارایی های فکری دارکوب امکان جستجو آسان در اختراعات ثبت شده ایران را به صورت هوشمند فراهم کرده است. اطلاعات قابل جستجو در این پایگاه به شرح زیر است:

عنوان اختراع

خلاصه اختراع

تاریخ اظهارنامه

تاریخ ثبت

اعتبار اختراع

نام مالک/ مالکان

نام مخترع/ مخترعان

طبقه بندی بین المللی اختراع

بازدید : 74
چهارشنبه 20 اسفند 1399 زمان : 12:40

چرا نیاز به جستجوی دارایی های فکری داریم؟ محققان، ایده پردازان، صاحبان شرکت ها و مشاغل، طراحان، وکلا و به طور کلی کسانی که با کسب و کارها در ارتباط هستند به دلایل مختلف نیاز دارند از دارایی های فکری ثبت شده در ایران و دیگر کشور ها مطلع شوند

اهداف جستجوی دارایی فکری

جستجوی در دارایی های فکری میتواند با اهداف زیر انجام شود

جستجوی اختراع ایران

جستجوی دارایی فکری اشخاص

اطلاع از اختراع جدید زمینه خاص

جستجوی اختراع بین المللی

اطلاع از علائم تجاری درحال ثبت

جستجوی دانش پیشین اختراع

تحلیل نقض پتنت

جستجوی علامت ایران

جستجوی طرح صنعتی بین المللی

تحلیل پتنت

جستجوی علامت بین المللی

جستجوی طرح صنعتی ایران

بازدید : 105
دوشنبه 24 آذر 1399 زمان : 14:13

جستجو اختراع ایران

برای محققین و فناوران ایرانی جستجو در مدارک اختراعات به فارسی بسیار سریع و آسان است. پایگاه جستجو دارایی های فکری دارکوب امکان جستجو آسان در اختراعات ثبت شده ایران را به صورت هوشمند فراهم کرده است. اطلاعات قابل جستجو در این پایگاه به شرح زیر است:

عنوان اختراع

خلاصه اختراع

تاریخ اظهارنامه

تاریخ ثبت

اعتبار اختراع

نام مالک/ مالکان

نام مخترع/ مخترعان

طبقه بندی بین المللی اختراع

بازدید : 115
يکشنبه 25 آبان 1399 زمان : 13:54

طرح صنعتی

در بررسی تاریخچه حقوق مالکیت صنعتی ایران آخرین تغییرات در قانون در حوزه طرح صنعتی در سال ۱۳۸۷ بوده است که قانون ثبت اختراعات و طرح صنعتی و علائم تجارتی و آئین نامه اجرایی آن در این سال تصویب و اجرایی گردیده است.

از نظر قانون ثبت اختراعات‌، طرحهای صنعتی و علائم تجاری هرگونه تركیب خطوط یا رنگها و هرگونه شكل سه‌ بعدی با خطوط‌، رنگها و یا بدون آن‌، به‌گونه‌ای كه تركیب یا شكل یك فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد، طرح صنعتی است‌. در یك طرح صنعتی تنها دسترسی به یك نتیجه فنی بدون تغییر ظاهری مشمول حمایت از این قانون نمی باشد. "

"ترکیب خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط، رنگ یا بدون آن بگونه ای که ترکیب یا شکل یک فراورده را از نظر تزیینی و زیباشناختی تغییر داده و باعث جذب مصرف کننده گردد را طرح صنعتی می گویند و تنها دسترسی به یک نسخه فنی بدون تغییر ظاهری مشمول حمایت قانون نمی باشد "

لزوم ثبت طرح جدید قبل از افشا

آیا می دانستید اگر طرح جدیدی برای محصولات تولیدی خود ایجاد کرده اید یا بسته بندی منحصر به فردی ابداع کرده اید قبل از افشا باید آن را ثبت نمایید؟ هر تغییر در شکل ظاهری یا نوع بسته بندی که باعث زیبا شدن محصول تولیدی شما گردید و باعث جذابیت محصولات شما برای مصرف کننده شد بهتر است آن را قبل از افشاء ثبت نمایید تا از سو استفاده ی رقبای خارجی و داخلی در بازارهای هدف جلوگیری شود. با ثبت طرح صنعتی شما می توانید به راحتی از واردات یک محصول که تقلیدی از طرح تولیدی ثبت شده شما است جلوگیری نمایید.

طرح صنتی دایره وسیعی از محصولات صنعتی، خانگی، اداری، ورزشی، صنایع دستی، اسباب بازی، مبلمان اداری، لوازم برقی، خودرو و قطعات آن، ابزار های فنی و پزشکی بهداشتی، اقلام لوکس، تزئینی، منسوجات، فرش و لباس، ظروف آشپزخانه، مصنوعات پلاستیکی و حتی بسته بندی طیف وسیعی از محصولات را شامل می شود. از این رو و وفق ماده 20 قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی علائم تجاری مصوب 1386 هرگونه ترکیب خطوط یا رنگها و هرگونه شکل سه بعدی یا خطوط، رنگها و یا بدون آن به گونه ای که ترکیب یا شکل یک فرآورده صنعتی یا محصول از صنایع دستی را تغییر دهد طرح صنعتی است". در ضمن طرح صنعتی تنها دسترسی به یک نتیجه فنی بدون تغییر شکل ظاهری مشمول حمایت از این قانون نمی شود.

شاید یک طراح در طراحی طرح مورد نظر جنبه های مختلف مانند باب میل بازار، انبار داری، تعمیر و نگهداری، حمل و نقل، تولید سریع و کم هزینه و ... را در نظر داشته باشد اما آنچه را این قانون، به تعبیری دیگر حقوق طرح صنعتی حمایت می کند فقط شکل و ظاهر آن محصول آن هم از جنبه ی زیبایی شناسی را شامل می گردد در سایر خصوصیات، بخصوص ویژگی فنی یا عملکردی آن تحت حمایت این قانون نمی باشد.

انتخاب نام مناسب برای طرح صنعتی

در انتخاب نام برای طرح صنعتی باید به نام یا عنوانِ عمومی که بین عموم مردم متداول است و باعث شناختن آن کالا می‌شود اشاره شود. مانند: صندلی، بُطری، کاسه، فنجان، ، جعبه بسته‌بندی دارو و... . بنابراین، از عباراتی مانند: نام تجاری، امتیازات عملکردی، شکل هندسی و جنس مواد سازندۀ کالا، استفاده نشود. همچنین جهت توصیف شکل ضاهری کالا، صرفا ویژگی های هندسی قابل رویت آن مانند خطوط و شکل سه بعدی و یا رنگ ها توصیف گردد.

در طرح هایی که از چند کالا با کاربرد مشابه تشکیل شده اند مانند(غذاخوری، سرویس قاشق و چنگال، سرویس ظروف غذاخوری، مبلمانِ اتاق نشیمن و ...) نام هر کدام از کالاهای مستقل موجود در مجموعه‌ها، می‌بایست حتما در متن توصیف شکل ظاهری کالا بیایند. به عنوان مثال در سرویس ظروف: (بشقاب، دیس، کاسه، پیاله، قوری، فنجان، لیوان، نمک‌پاش، سالادخوری، قاشق، کف‌گیر و غیره) و در سرویس مبلمان: (مبل یک نفره، کاناپه (سه نفره)، میز جلوی مبلی، میز غذاخوری، میز آرایش، صندلی، دراور، تخت خواب و غیره).

· شکل کلی کالا (دوبعدی یا سه بعدی) همچنین شکل بصریِ هر کدام از بخش‌ها و اجزای آن، می‌توانند در ابتدا با بهره‌گیری از شکل‌ها و احجام بنیادین هندسی، به اختصار توصیف شوند. (مانند: مربع، مستطیل، مثلث، دایره، لوزی، بیضی، مکعب مربع، مکعب مستطیل، استوانه، هِرَم، مخروط و کُره) و سپس در ادامه سایر جزئیات طرح توصیف شوند. (از کل به جزء توصیف شود)

· در «توصیف شکل ظاهری کالا»، همواره از واژگان و عباراتی استفاده شود که با دقت بیشتری، طرح کالا را معرفی می‌کنند. به عنوان نمونه، برای توصیف شکل‌های «مربع، مستطیل، لوزی، ذوزنقه» واژۀ «چهارگوش» استفاده نشود. همچنین برای توصیف «چند ضلعی‌ها»، به واژۀ «چند ضلعی» اکتفا نشود و تعداد اضلاع نوشته شوند، مثلاً «پنج ضلعی»، «شش‌ضلعی»، «هفت ضلعی»، «هشت ضلعی» و غیره.

· تأکید می‌شود که در نوشتن «توصیف شکل ظاهری کالا»، ، نام کالا، نام و آدرس اشخاص اظهارنامه، به دُرستی املای واژگان و عدم وجود اشتباهات تایپی توجه شود.

جهت نمایش سوالات پرسیده شده در تالار گفتگو در مورد تفاوت اختراع و طرح صنعتی، کلیک کنید.

بازدید : 292
شنبه 28 تير 1399 زمان : 15:44

طبقه بندی بین المللی اختراعاتطبقه بندی بین المللی اختراعات

همانطور که می دانیم یکی از اصلی ترین شروط ثبت اختراع، جدید بودن ادعای مورد نظر است. جستجوی در بین میلیون ها اختراع می تواند چالش های فراوانی را به همراه داشته باشد. به همین منظور سازمان جهانی مالکیت فکری WIPO، نظام طبقه بندی بین المللی اختراعات بر اساس گروه فن آوری International Patent Classification (IPC) را تشکیل داده است که اطلاعات مربوط به ابداعات و اختراعات را به ساختارهایی قابل مدیریت تبدیل نموده است.

موافقتنامه استراسبورگ

این نظام طبقه بندی با عنوان موافقتنامه استراسبورگ معرفی شده است و توسط بسیاری از کشورها که حتی عضو توافق مذکور نیستند نیز مورد استفاده قرار می گیرد. دسته بندی های به ترتیب شامل بخش های زیر است:

  1. بخش
  2. زیربخش
  3. طبقه
  4. طبقه فرعی
  5. گروه اصلی
  6. گروه فرعی

هشت بخش عمده موافقتنامه استراسبورگ

این بخش ها دارای حدود 70 هزار زیر مجموعه می باشند و عبارتند از:

الف. نیازهای بشری شامل: کشاورزی، مواد غذایی، کالاهای خانگی یا شخصی، بهداشت و سرگرمی؛

ب. عملیات اجرایی، حمل و نقل شامل: کشتیرانی، ترابری و دیگر موارد؛

پ. شیمی و متالوژی؛

ت. منسوجات و کاغذ؛

ث. سازه های ثابت؛

ج. مهندسی مکانیک، روشنایی، گرمایش، جنگ افزارها، انفجار؛

چ. فیزیک؛

ح. برق

بازبینی نظام طبقه بندی

طبقه بندی بین المللی اختراعات همواره به صورت مستمر مورد بازبینی و اصلاح قرار می گیرد و نسخه جدیدی از آن تقریبا هر 5 سال یکبار منتشر می شود .بازبینی و اصلاح این طبقه بندی توسط کمیته کارشناسان که براساس مفاد موافقت نامه تشکیل شده است، انجام می شود. همه کشورهای عضو این موافقت نامه در این کمیته عضویت دارند.

تعداد صفحات : 0

درباره ما
آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 19
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 7
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 47
  • بازدید ماه : 120
  • بازدید سال : 267
  • بازدید کلی : 16979
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    لینک های ویژه